Vinný sherry ocot karamelovo mahagónovej farby s vôňou sliviek a sušených fíg. Intenzívna jemne karamelová chuť je zjemnená kvapkou vína sladkej odrody PEDRO XIMENEZ. 6% kyseliny. Najprv jemne sladkastá intenzívne kyslá chuť s lahodným zakončením.
Vhodný do šalátov, marinád a k omáčkovým redukciám.
Skladovanie: ocot je konzervačný prostriedok, ktorý sa môže skladovať neobmedzene dlhú dobu. Doporučuje sa uchovávať na temnom, chladnom mieste a v dobre uzatvorenej nádobe bez prístupu vzduchu.
Ideálny recept: Šošovicový šalát s hruškami, orieškami a sherry octom (6 os)
Ingrediencie:
- 500gr uvarenej šošovice
- 1 zväzok valeriánky(150gr)
- 2-6 hrušiek (podľa chuti)
- 10 lúpaných orechov
- 150gr syra (parmezán, kozí a pod.)
Zálievka:
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice
- 2 lyžičky sherry octu
- soľ, korenie, extra panenský olivový olej
Príprava:
rozpusťte med s sherry octom, pridajte horčicu, soľ, korenie a 5 lyžičiek olivového oleja. Olúpte hrušky, vyrežte jadro a uvarte asi 20 minúť vo vode s cukrom (500ml vody, 150gr cukru).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.