O produktoch
Olivový olej
Pestujeme olivovníky odrody Picual a Arbequina. Všetky naše oleje sú prísne monovarietálne a nikdy nedochádza k mixovaniu odrôd a úrod. Naše olivy sa lisujú výhradne mechanickými procesmi do niekoľko hodín po tom, čo boli zozbierané. Rýchle spracovanie zaručuje špičkovú kvalitu a nízku aciditu- -v závislosti od počasia počas roka sa pohybuje okolo 0,1%.
Často neskromne priznávame, že výroba olivového oleja je v našej rodine skôr srdcová záležitosť. Po rokoch korporátneho a konzumného života sme sa rozhodli vrátiť k našim koreňom a venovať sa niečomu, čo dáva zmysel a je zdravé. Avšak tiež veľmi radi a často zdôrazňujeme, že my nie sme len hocijaký predajcovia oleja.
Sme predovšetkým veľká rodina, a len tak dokážeme ponúknuť pôvodný a nefalšovaný produkt, ktorý vyrábame radi a s láskyplnou starostlivosťou.
Olivy, kapary a uhorôčky
Ponúkame niekoľko druhov olív: čierne, zelené, bez kôstky aj s ňou. Pretože si Španieli potrpia na olivy s kôstkami, vykôstkované olivy u nás nájdete len jedny. Čierne olivy predávame len s kôstkou: správna oliva tohto typu je totiž tak mäkká, že z nej kôstku nejde vybrať. Zato môžete vyberať z čiernych olív konfitovaných (mierne sušených) a čiernych olív v náleve. Pre milovníkov ostrých pokrmov sme pripravili zelené olivy v tradičnom paprikovo- cesnakovom náleve Mojo Picon.
Špecialitou sú olivy Arbequina, z ktorých sa vyrába i náš olej, a Hojiblanca, ktoré nakladáme do stredomorského korenia. Žiadne naše olivy nie sú presolené a s tými, ktoré dostanete v supermarkete, majú spoločné len meno. Ochutnať môžete tiež naše kapary, ktoré nakladáme do morskej soli a octu.
Fajnšmekri ocenia sladkokyslé uhorôčky : napríklad ako kúsok exotiky do vianočného zemiakového šalátu.
Mandle
Medzi radami našich olivovníkov sa nájdu aj mandľovníky. Ich plody sa zbierajú od polovice augusta do konca septembra. Rovnako ako pri zbere olív sa pod stromy natiahnu plachty, do ktorých potom mandle padajú.
Odoberáme ich od kamaráta Manuela, ktorý sa pestovaniu mandlí venuje celý svoj život, a jeho sady sa nachádzajú v okolí hôr Sierra de Baza a Sierra del Pozo v Provincii Granada, v Andalúzii. Na prvý pohľad uvidíte rozdiel od bežných mandlí: mandle odrody Ferragnes sú nezvykle veľké, vypuklé, svetlo hnedé a majú jedinečnú sladkú mandľovú chuť. Mandle máme vždy z aktuálnej úrody, a len prírodné. Žiadna soľ, korenie. Škrupín sa zbavujú tesne pred dovozom do Čiech, preto sú krásne krehké. Zber je v septembri
Vinná redukcia a sherry ocot
Vyskúšajte náš silný ocot s kvapkou červeného vína, ktorý skvelo dochutí šaláty. K nemu môžete primiešať našu vinnú redukciu (arrope). Ide v podstate o zvarenú šťavu z hrozna, ktorá je krásne hustá a mieša sa v nej chuť karamelu a hrozienok. Je ideálna na syry, ovocie, šaláty či biele mäso. Keď redukciu a ocot zmiešate, dostanete lahodné balsamico.
Filety z tuniaka a lososa v extra panenskom olivovom oleji, pečené papriky, sušené paradajky
Spojili sme dve úžasné chute: naše olivové oleja a prvotriedne mäso z tuniaka a lososa. Tieto dve ryby nakladáme do nášho extra panenského olivového oleja Arbequina, ktorý môžete použiť do šalátov či cestovín. Tuniaka a divokého lososa z Aljašky ručne krájame na filety. Nielen že úžasne chutia, ale zaručujú aj prísun Omega-3 mastných kyselín. A myslíme aj na vegetariánov: do nášho ostrejšieho oleja Picual nakladáme papriky a paradajky.